Aki egy részt is látott már az animéből, tudja hogy könnyen össze fut a nyál az ember szájában. Igazi foodporn a javából, szívesen kipróbálna az ember egy-két receptet belőle. A legtöbb ezek közül bonyolultnak tűnhet, főleg a hozzávalók miatt, de szerencsére Soma sokszor pont az egyszerűséggel nyűgözte le ellenfeleit.
A receptek mellett található videó is amik bár nem sikerültek kifogástalanokra, de az elkészítésben talán segítségetekre lehet.
Szuflé omlett
Reggelire és vacsorára is tökéletes újítás ez a kis csoda. A 13. részben főszereplőnknek gondja akadt a tálalással, mikor a reggelire készített omlettjei idő előtt össze esnek. Ezt végül egy igen látványos módon oldja meg, így belül puha és habos marad, de nézzük a receptet:
Omlett hozzávalók:
- vaj
- 2 tojás
- 1 ek. tejszín vagy tejföl
- só, bors
Paradicsom szósz hozzávalók:
- 2 paradicsom(vagy egy kisebb konzervparadicsom hígítva)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olíva olaj
- petrezselyem
- só, bors, cukor
- húsleves alap (lehet egy negyed kocka is vagy kicsit kevesebb, elkeverve vízzel)
A szósz elkészítése:
Az olajon megpirítjuk a kockára vágott fokhagymát, majd hozzá tesszük a paradicsomot és a fűszereket.
Az omlett elkészítése:
- Az első tálban kemény habbá verjük a tojás fehérjét, majd félretesszük.
- A másik tálba elkeverjük a tojás sárgáját a tejszínnel és a fűszerekkel. Ezután hozzáadjuk a kemény habot és óvatosan elkeverjük.
- Vajat olvasztunk egy serpenyőben, aztán ráöntjük óvatosan(!) a tojáshabot és fedőt teszünk rá. 1 perc után leszedjük a fedőt és tovább sütjük, majd amikor megbarnult a széle tálalhatjuk is.
- Ketchup-al vagy paradicsomszósszal leönthetjük.
Nekünk ez a verzió vált be, az alábbi videóban viszont csak egy tojást vernek habbá (ez is működik):
Halas hamburger
Eredetileg ez a recept tojáslevessel és rizzsel van tálalva, de rendes hamburgerként elkészítve is megállja a helyét. Én tonhal konzervvel helyettesítettem, de a legtöbb halkonzerv elkészíthető.
Hozzávalók:
- tonhalkonzerv(150 grammos kb 2 pogácsára elég)
- kis fej hagyma
- 1 tojás
- 1.5 csésze zsemlemorzsa
- keményítő (nem muszáj)
- só, bors
- olaj
- ponzu( 1 mk. citromlé, 2 mk. ecet, 5 mk. szója szósz, 1/4 halászlé kocka kevés meleg vízben feloldva)
Elkészítés:
- A konzerv levét lecsepegtetjük és félretesszük mert később szükségünk lesz rá.
- A tojást elkeverjük a zsemlemorzsával és a fűszerekkel.
- A masszát hozzáadjuk a halhoz és lapos pogácsákat formázunk belőle. Ha nagyon ragad, adhatunk még hozzá zsemlemorzsát.
- Olajat öntünk a serpenyőbe és elkezdjük sütni a pogácsákat. Mikor kicsit megbarnul az alja, megfordítjuk és lefedjük őket. Kb. 3 perc sütés után ha megbarnultak, kivehetjük.
- A szószhoz beleöntjük a serpenyőbe a hal korábban leöntött levét és hozzáadjuk a ponzut. Ezt keményítővel be lehet sűríteni, de nem muszáj (könnyen becsomósodik tőle).
- A pogácsákat leöntjük a szósszal, majd készíthetünk mellé rizst köretnek.
Mi mindkét receptet kipróbáltuk, utóbbit elég nagy sikerrel-főleg a szósz miatt. Persze kell néhány alkalom hogy belejöjjön az ember, de szerencsére könnyen elkészíthetőek.
Forrás: