Érdekesség

4+1 legemlékezetesebb rész a Lucifer 1. évadából

4+1 legemlékezetesebb rész a Lucifer 1. évadából
Ha kedved lenne újranézni a részeket, vagy csak most ismerkedsz a sorozattal, ezeket a jeleneteket ajánlom figyelmedbe

Lassan két éve, hogy Los Angelesbe látogatott Lucifer, és ezzel együtt a mi hétköznapjainkat is hétről-hétre újra bearanyozza. Lauren German és Tom Ellis továbbra is remek párost alkotnak a képernyőn, ám érdemes visszatekintenünk, milyen emlékezetes pillanatok voltak az első évadban. Mint sok más sorozatot, ezt is eredeti szinkronnal ajánlom mindenkinek, de ha mégis ragaszkodnátok Kárpáti Levente és Mórocz Adrienn hangjához, ajánlom legalább az alábbi jeleneteket eredeti hangú megtekintését (higgyétek el, néhány sokkal ütősebb tud lenni, mint azt elsőre gondolnátok). Figyelem, a cikk spoilereket tartalmaz!

1. Lucifer, ül. Jó ördög. 

(1. évad 2. rész)

Alig lett vége az első közös munkájuknak, Lucifer és Cloe útjai ismét találkoznak. Egy különös emberölés történik, ahol felbukkan egy hírhedt paparazzo is, ami csak tovább bonyolítja az esetet. Ez persze minket nem igazán érdekel, habár megtudhatunk egyet s mást a nyomozó múltjáról, sokkal inkább az foglalkoztat minket, mi mindennel tölti a hétköznapjait az ördög a szabadsága alatt.

Már az epizód elején egy igen érdekes jelenetbe botlunk, amikor is Lucifer az utcán sétálva belebotlik egy férfiba, aki épp bűneink meggyónására buzdít, na és persze arra, hogy pénzt adjunk neki. Ez a kis közjáték még kedvenc gonoszunk figyelmét is felkelti, és persze nem hagyja szó nélkül a sarlatán szavait. 

Ohh, értem, ez csak színjáték! Szórakoztatja a népet, mint Chewbacca és Pókember lejjebb az utcán! 

-Lucifer

Habár ez a kis megdorgálás kellőképp dobott a hangulaton, sajnos kénytelenek vagyunk belátni, hogy Lucifer a halandók között töltött évek során egyre inkább kezd elpuhulni. Ez a sorozat előrehaladtával csak jobban fog érződni, de itt még Mazikeen is szóvá ejti a dolgot, minek következtében igen heves reakciót láthatunk. Kár hogy effajta jelenetet nemigazán kapunk a továbbiakban, elvégre ő -volt- a pokol ura, jócskán kijárhatna neki a tisztelet... de persze, ahhoz valóban nem így kellene viselkednie. 

2. Férfias játékok

(1. évad 4. rész)

Decker nyomozónak egyre több furcsaság kezd feltűnni Lucifer kilétével kapcsolatban, aki viszont továbbra se rejti véka alá, hogy ő az Ördög. Az viszont, hogy nem tud a nyomozóra hatni a különleges képességével, eléggé bosszantja, így végül a fejébe veszi, hogy minden áron az ágyba fogja vinni Deckert, hátha azzal ledönti a köztük álló falat. Eközben viszont egy érdekes emberrablási ügybe is belecsöppenünk, de persze ez alkalommal is mindenki elnyeri a méltó büntetését. 

Több jelenet is kiemelkedően fontos ebben a részben, így nem is csoda hogy előszeretettel nézem én is újra és újra. A nyitójelenetbe a nyomozó épp a zuhany alól lép ki, amikor gyanús hangokat hall, ám mikor kiderül, hogy csak Lucifer az, a törülköző lecsusszan róla. Ez önmagába nem is lenne fontos, viszont "kárpótlásul" Lucifer is megmutatja magát később. Ez azért is fontos, mert itt láthatjuk először a levágott szárnyak okozta hegesedett sebeket, aminek a megérintésére Lucifer eléggé hevesen reagál.

Láthatjuk viszont az első komolyabb összetűzést is, amikor Amenadiel megpróbálja rávenni Maze-t, hogy segítsen neki visszajuttatni Lucifert a pokolba. Ekkor még elég erősen érezhető az ellentét kettejük között és emiatt a harc is hevesre sikerül. Amikor viszont Maze a falhoz szorul és hőseink vetnek néhány közeli pillantást egymásra, angyalunk kénytelen belátni, hogy lehet kicsit jobban kötődik a démonhoz, mint amennyire azt be meri vallani magának. 

Végül aztán a nyomozás előrehaladtával eljutunk az emberrablókhoz is, ám ekkor nem várt fordulat következik. Kiderül, hogy a lány megrendezte a saját elrablását, csak azért, hogy bosszút állhasson a fiúja korábbi -igencsak durva- baklövéséért. A büntetés viszont most se marad el, láthatjuk az ördög arcát, épp mielőtt a nyomozó megérkezne, aki viszont ismét csak összezavarodik a látottak miatt. Már-már azt hinnénk, kiderül az igazság, főleg amikor eldörren az a bizonyos lövés is, de természetesen ehhez még túl korán van.

3. Isten kedvenc angyala

(1. évad 6. rész) 

Éjjel rablás történik Los Angeles egyik raktárában. Egy őr halott, egy konténernek nyoma veszett. Eleinte nem sok figyelmet fordítunk az esetnek, ámde kiderül, hogy az ellopott tárgy Lucifer tulajdona. Az persze  rejtély, mit is tartalmazhatott a konténer, de aki kicsit is végiggondolja az eseményeket, hamar rájöhet erre is. 

Tom Ellis imád énekelni, ráadásul tehetsége is van hozzá. Én személy szerint imádom a sorozat hasonló jeleneteit, annak ellenére is, hogy Tom saját bevallása szerint nem játszik annyira jól, hogy a forgatások alatt képes legyen magát kísérni. 

Később aztán miközben a nyomokat követik, eljutnak egy fickóhoz, aki hasznos információval szolgálhat. Sajnos a pasas eléggé megrémül, amikor felnyitja a konténert, így jóformán semmit se lehet kiszedni belőle. Amikor Lucifer üldözőbe veszi, a fickó megijesztése csak tetézi a problémát, így az inkább a halálba veti magát (szó szerint, ugyanis leugrik a tetőről). 

Ezután van még egy jelenet, ahol csalódottan meglátogatja Lindát, a terapeutáját, aki épp próbál alkalmazkodni az újonnan megismert metaforákhoz. Habár szegény most kifejezetten jól kezeli a helyzetet, Lucifer túlzottan dühös a szárnyai elvesztése miatt, így hamar elfajulnak a dolgok mígnem a fal adja a másika. Itt ismét csak láthatjuk azt a Lucifert, akit én oly sokszor hiányoltam a sorozat alatt, és nagyon sajnálom hogy már-már kezdenek kihalni az efféle ördögi közbelépései (főleg azután, ami a 2. évad végén történt, de ennél többet tényleg nem spoilerezek).

4. Szárnysegéd

(1. évad 7. rész)

Miközben Cloét lefoglalja a Palmetto ügy felgöngyölítése, Lucifer tovább dolgozik a szárnyai visszaszerzésén (akit esetleg érdekel, miképp is kerültek le ezek a szépségek a hátáról, ajánlom a 3. évad 11. részét). Hírt kapnak, hogy egy illegális aukción tervezik elárverezni féltett kincsét, így Amenadiel a segítségére siet . Habár az ott bemutatott szárny hamisnak bizonyul, később mégis a nyomára akadnak az igazinak.

Ez talán az egyik legfontosabb rész ebben az évadban, ami nem csoda, hisz egy fontos szakasz záródik le Lucifer életében. Azzal, hogy elégeti a szárnyait, immáron teljességgel kizárja annak a lehetőségét, hogy önként mehessen vissza a pokolba. Amikor ellátogat az aukció vezetőjéhez, Carmen Granthez, egyértelművé válik, hogy valóban az ő birtokában van a levágott szárny, amitől persze esze ágában sincs megválni. Könyörög, hogy ne vegyék el tőle, és bár ezt hasztalannak bizonyul, ugyanakkor kifejezetten érdekes látni, milyen hatással lehet az emberekre egy efféle természetfeletti tárgy látványa. Maga a jelenet viszont szerintem kifejezetten jóra sikeredett, ahogyan később a tengerparti képsorok is. 

+1 A pap bemegy a kocsmába

(1. évad 9. rész)

Mint egy vicc, úgy indult az egész, ám ennek ellenére talán az egyik legkomolyabb részre sikerült. Egy pap bemegy a Luxba, hogy szívességet kérjen, de persze Lucifer jót nevet az egészen, hiszen eszébe sincs ilyesmi, sőt, ironikusnak találja a helyzetet. Később aztán egy ifjúsági központban gyilkosság történik, és a papra terelődik a gyanú, egészen addig, mígnem valaki őt is megpróbálja megölni. Ezután Lucifer a gondjaiba veszi Frank atyát, majd megpróbálják kideríteni, ki állhat a drogügyletek mögött, ami végül a korábbi gyilkossághoz vezetett. 

Személy szerint ez az egyik legkedvencebb epizódom, nem is hiába. Frank atya és Lucifer között zseniális a kémia, hiszen az elejétől fogva különös módon kötődnek egymáshoz. Mindketten érdeklődnek a másik iránt, hiszen bár azt az oldalt képviselik, amitől ők igyekeznek távol maradni, mégis rendkívül érdekesnek találják egymás társaságát. Lucifer habár szokása szerint nem titkolja kilétét, mégis úgy véli, az atya ugyan úgy kételkedik a szavában, mint ahogy mindenki más körülötte. Az utolsó pillanatokban végül kiderül, ő végig tisztában volt valós kilétével, és ezek fényében visszatekintve még érdekesebbé válik kettejük viszonya. Örülök hogy meg merték lépni ezt a történetszálat, bár nem olyan érdekes, mint egy Constantine cameo, de így is lebilincselő epizódot kaptunk.

Végezetül újabb zongorajelenetekkel is gazdagodtunk, nem is akárhogyan. Frank atya a Guns N' Roses egyik híres dalát játszotta, a Knockin' on Heaven's Door-t, amikor házigazdája megjegyzi mennyire depresszív a szám, majd egy kicsit felpörgeti a hangulatot. Később ez a szám még visszatér a rész során, ám ekkor már Lucifer játssza, egyedül. 


Számomra ezek a legemlékezetesebb pillanatok a első évadából. Bár lehet, így is kissé szűkre vettem a mércét, azért lássuk be, jócskán adott nekünk indokot ez a sorozat arra, hogy megkedveljük. Lehet, talán nem mindenkinek nyerte el a tetszését, de én még remélem, sokáig folytatódik Morningstar története.

 

 


Neked ajánljuk

Az ördög megmenekült - mégis lesz Lucifer 4. évad

Az ördög megmenekült - mégis lesz Lucifer 4. évad

2018.06.16
Megkezdték a Lucifer 4. évadának munkálatait

Megkezdték a Lucifer 4. évadának munkálatait

2018.08.08
San Diego Comic Con 2017 összefoglaló 2. rész

San Diego Comic Con 2017 összefoglaló 2. rész

2017.07.23
Lucifer: mi várható a 4. évadban?

Lucifer: mi várható a 4. évadban?

2018.04.09
Lucifer: az ördögnek pszichológus kell

Lucifer: az ördögnek pszichológus kell

2016.08.01

Kiemelt cikkek

Jön a Vampyr tévésorozat!

Jön a Vampyr tévésorozat!

2018.08.19
Az ördög megmenekült - mégis lesz Lucifer 4. évad

Az ördög megmenekült - mégis lesz Lucifer 4. évad

2018.06.16

Mentsük meg Lucifert: a Fox törölte a 4. évadot

2018.05.12
Lucifer: mi várható a 4. évadban?

Lucifer: mi várható a 4. évadban?

2018.04.09
Vacsora tippek: Shokugeki no Soma receptek 3. rész

Vacsora tippek: Shokugeki no Soma receptek 3. rész

2018.03.14

Legfrissebb írásaink

Jön a Vampyr tévésorozat!

Jön a Vampyr tévésorozat!

2018.08.19
Megkezdték a Lucifer 4. évadának munkálatait

Megkezdték a Lucifer 4. évadának munkálatait

2018.08.08
San Diego Comic Con 2018 összefoglaló 2. rész

San Diego Comic Con 2018 összefoglaló 2. rész

2018.07.21
Az ördög megmenekült - mégis lesz Lucifer 4. évad

Az ördög megmenekült - mégis lesz Lucifer 4. évad

2018.06.16
Magnum újra nyomoz!

Magnum újra nyomoz!

2018.05.17