Hír

Top 5 Batman játék

Top 5 Batman játék
A Batman nap alkalmából elővettük az 5 kedvenc denevéres játékunkat! Vajon a tied is köztük van? Nézd meg!

Vágjunk is bele a közepébe! A listán több platformról is szedtünk össze játékokat, ezt a cím végén jelezzük is, hogy mi melyiken próbáltuk ki.

5. LEGO Batman 3: Beyond Gotham (Xbox 360)

A LEGO Batman 3 azért került ennyire a lista végére, mert ugyan a neve alapján Batman játék, de inkább mondanám egy LEGO Igazság Ligájának, ami persze nem azt jelenti, hogy rossz lenne.

Ahogy azt a LEGO játékokban megszokhattuk, itt is a szokásos elemekkel találkozunk mint pl.: co-op, rengeteg megszerezhető karakter, fiataloknak szóló humor, logikai és ügyességi feladatok. Ez a rész az előzőekből átvett elemeket polírozza tovább és teszi ezzel változatosabbá és szórakoztatóbbá azt. A helyszínek részletgazdagak és hűen adják vissza a Batman és a többi szuperhős világát, melyek mind a DC univerzumból lettek átemelve a játékba. Ahogy a pályák, a karakterek is mind a képregényekből jól ismert szereplők, akiknek majdnem az összes speciális képessége rendelkezésünkre áll.

A fő történetszál Brainiac legyőzése, de természetesen a játék közben a többi főgonosszal is meg kell küzdenünk, hogy eljussunk a végső célunkhoz.

A LEGO Batman 3-at mindenképp ajánlom azoknak akik szeretik a LEGO-t és persze Batman-t, mert egy kellemes kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.

4. The Adventures of Batman and Robin (SNES)

Sokaknak ez a játék lehet nem lesz ismerős, de annyit mondhatok, hogy ha lehetőségetek van rá, mindenképp játszátok végig! Mindjárt megtudjátok, hogy miért.

A "The Adventures of Batman and Robin" először egy sima egyszerű platformjátéknak tűnik, de korántsem olyan mint a társai. Amikor először játszottam vele, számomra rengeteg új dolgot tartalmazott amit azelőtt egy platformer-ben sem láttam. A küldetések elején lehetőségünk van Batman eszközeiből választani mint például a röntgen szemüveg. A főgonoszok ellen vívott csaták is nagyon ötletesek, nekem leginkább a Madárijesztő ellen vívott küzdelem tetszett. Ezek mellett még lehetőségünk akad egy pálya erejéig a Batmobile-t is vezetni. A játék egy az egyben hozza a díjnyertes rajzfilm sorozat hangulatát, mind a zene és kinézet terén is. A karakterek és a pályák is nagyon szépen ki vannak dolgozva. A sorozatból jól ismert főellenségek mind előbukkannak a játékban, és a felettük való győzelem minden esetben egy kellemes élmény.

A játékot nem mondanám nehéznek, de könnyűnek sem, hanem tipikusan olyan, ami elé leül az ember és végigjátsza. A történet elég egyszerű mert lényegében annyi, hogy móresre kell tanítanunk az összes főgonoszt, hogy újra nyugalom legyen Gotham utcáin.

Egy szó mint száz itt az ideje leporolni a régi Nintendo-t és előkeresni a "The Adventures of Batman and Robin" játékot, hiszen egy hamisíthatatlan Batman élmény vár rátok!

3. Batman: Arkham City (PC)

És el is érkeztünk az Arkham sorozathoz, melynek második része méltóan foglalja el a dobogó harmadik helyét!

A "Batman: Arkham City" egy évvel az előző rész után (Arkham Asylum) játszódik. Az Arkham elmegyógyintézet volt fejese Quincy Sharp megnyeri a polgármesteri választásokat Gotham City-ben és elrendeli az elmegyógyintézet és a Blackgate börtön bezárását. Ennek folyományaként elkülönít egy városrészt ahol ezek az eddig bezárt emberek, szabadon mozoghatnak. A feltétel mindössze annyi, hogy ne próbáljanak kitörni ebből a városrészből, Arkham City-ből.

A játék az előző rész mechanikáját követi, kiegészítve azzal, hogy mostantól egy egész városrész áll rendelkezésünkre, ahol arra mehetünk amerre szeretnénk. Jobban előtérbe kerül Batman nyomozói vénája, hiszen az utcán különböző bűnügyeket oldhatunk meg. A csatákon is fejlesztettek a készítők, így most már sokkal gördülékenyebben tudunk küzdeni több ellenféllel szemben is. Ez lehetővé teszi a csata közben a levegőből való támadást, vagy akár Batman eszközeinek a használatát is. Batman mellett akár Catwoman-nel, Robin-nal és Nightwing-gel is mehetünk, bár az utóbbi kettővel csak sajnos akkor, ha megvásároltuk a hozzájuk tartozó DLC-t.

A játék hűen tükrözi Batman sötét világát, a nagy tér pedig elegendő szórakozást kínál azoknak akik szeretik felfedezni a pálya minden zugát. A 25 órás főküldetés garantáltan leköt mindenkit, így bátran ajánlom, mert a történet mindenképpen megér egy végigjátszást!

2. Batman: Arkham Knight (PC)

Itt lehet sokan belém fogtok majd kötni, hogy megérdemelné az első helyet is, amiben részben igazat is adnék, de majd meglátjátok, hogy miért így alakult, hogy a legújabb része a sorozatnak a második helyre került.

A "Batman: Arkham Knight" egy évvel az Arkham City rész után játszódik, a városban a megszokottakhoz képest nyugalom honol, a gonosztevők nagyja háttérbe vonult. Ami annyit jelent, hogy valamire készülnek a színfalak mögött. Ez a játék elején rögtön világossá is válik. A Madárijesztő Halloween éjszakáján felfedi magát, és megfenyegeti Gotham City lakosságát az újonnan kifejlesztett mérgével, amit bombákba rejtve szétszórt a városban. A várost ennek hatására teljesen kiürítik és csak a bűnözők maradnak az utcákon.

A játék főbb újítása a Batmobile megjelenése, amely talán túl erős hangsúlyt kapott a játékmenetben. Sokan panaszkodtak arra, hogy a jármű irányíthatatlan és ezzel jócskán megnehezíti a küldetéseket. A korábbi játékokból ismert elemek megmaradtak és kiegészültek, például Batman sokkal tovább tud a köpenyének köszönhetően a levegőben maradni mint eddig, ami kicsit talán szürreális is, hiszen ilyenre sosem használta a köpenyt, csak ereszkedésre.

A történet nagyon magával ragadó és izgalmas, van benne bőven csavar és meghökkentő esemény is, talán mondhatnám, hogy történetben ez az eddigi legjobb Batman játék, mert minden módon hatni tud az emberre. Ha eltekintünk attól, hogy az indulása nem éppen zökkenőmentes volt, akkor egy kiváló játékkal állunk szemben, ami megéri, hogy végigjátsszák. Nem csak Batman rajongóknak!

1. Batman: Arkham Asylum (PC)

A játék ami megtörte a modern szuperhős játékok bukását és elindította a méltán híres Arkham sorozatot, ami most nálunk az első helyig repítette a listán!

A "Batman: Arkham Asylum" egy Gotham City partjainál fekvő elmegyógyintézetben játszódik. Joker fondorlatos módon úgy intézi, hogy Batman elkapja őt és oda szállítsa az Asylum-ba ahol az ő emberei vannak ideiglenesen fogvatartva, akiket a Blackgate-ben történt tűzeset miatt szállítottak ide. Joker kiszabadul az intézetben, miután Harley Quinn átveszi az irányítást a biztonsági rendszer felett és a saját játszóterévé alakítja azt. Joker Gotham City-ben elrejtett bombákkal nyomatékosítja fenyegetését, így Batman kénytelen lesz egyedül dolgozni.

A játék rengeteg olyan elemet hozott be ami garantálta, hogy maradandó élményt alkosson mindenkiben. Itt jelent meg a Freeflow nevezetű harci rendszer, amely azt tette lehetővé, hogy könnyedén mozogjunk az ellenfelek között, és egyszerre akár nagyobb számú csoportok ellen is hatásosan léphessünk fel. Ez a rendszer már önmagában garantálta az igazi Batman érzést, mert olyan volt mintha nem állíthatna meg minket senki. Ehhez még hozzájött a detektív mód, amellyel láthattuk ellenfeleinket a falon keresztül és vizsgálhattuk a terepet, hogy hogyan lenne a leghatékonyabb kiiktatni őket. A lopakodás nagyon nagy szerepet töltött be a játékban és nagyon sokat hozzáadott a sötétben bujkáló és hirtelen lecsapó Batman karakterhez.

A történet lényege, hogy elkapjuk Joker-t és kiszabadítsuk Gordon főfelügyelőt. Természetesen Joker mellett a többi gonosztevő is szerephez jut, köztük: Poision Ivy, Bane, Madárijesztő és Harley Quinn.

Ez az a játék amit mindenképpen csak ajánlani tudok, mert az Arkham Asylum volt az ami megteremtette azt a Batman hangulatot, ami eddig a lehető legjobban adta vissza, milyen is lehet a Denevérembernek lenni és ezt a vonalat viszi tovább a sorozat többi része, egyre feljebb és feljebb helyezve a lécet.

Írjátok meg kommentben, hogy ti melyik a listában szereplő Batman játékot cserélnétek le egy másikra és miért!


Neked ajánljuk

Batman kattintós kalandja

Batman kattintós kalandja

2015.12.04

25 éves lett a Batman rajzfilm!

2017.09.05
Gyűjtő mánia: Batman: Arkham City gyűjtői kiadás Kotobukiya szobor

Gyűjtő mánia: Batman: Arkham City gyűjtői kiadás Kotobukiya szobor

2016.09.12
Érkezik az Injustice 2?!

Érkezik az Injustice 2?!

2016.06.02
Térj vissza Középföldére - érkezik a Shadow of War!

Térj vissza Középföldére - érkezik a Shadow of War!

2017.02.28

Kiemelt cikkek

Vampyr

Vampyr

2018.07.07
Élvezd ki te is a VÉGTELEN HATALMAT! - Megérkezett Thanos a Fortniteba

Élvezd ki te is a VÉGTELEN HATALMAT! - Megérkezett Thanos a Fortniteba

2018.05.09
Vampyr: érdekességek és a megjelenési dátum

Vampyr: érdekességek és a megjelenési dátum

2018.02.15
Áron alul: osu!, a japán ritmusjáték

Áron alul: osu!, a japán ritmusjáték

2018.01.29
Áron alul: Photon Highway - Foton túra a világ végére, ingyen!

Áron alul: Photon Highway - Foton túra a világ végére, ingyen!

2017.12.10

Legfrissebb írásaink

Vampyr

Vampyr

2018.07.07
Élvezd ki te is a VÉGTELEN HATALMAT! - Megérkezett Thanos a Fortniteba

Élvezd ki te is a VÉGTELEN HATALMAT! - Megérkezett Thanos a Fortniteba

2018.05.09
Legendák nyomában: Swordquest - avagy az elveszett ereklyék története

Legendák nyomában: Swordquest - avagy az elveszett ereklyék története

2018.02.26
Gyűjtő mánia: Assassin's Creed Origins: Érkeznek az istenek szobrai

Gyűjtő mánia: Assassin's Creed Origins: Érkeznek az istenek szobrai

2018.02.16
Vampyr: érdekességek és a megjelenési dátum

Vampyr: érdekességek és a megjelenési dátum

2018.02.15