Érdekesség

Top 5 Snoke fővezér teória

Top 5 Snoke fővezér teória
Tessék megkapaszkodni a karfában, mert most olyan elméleteket szedünk elő, amik teljesen megboríthatják a nézetünket Snoke fővezérrel kapcsolatban!

Snoke fővezér kiléte már a Star Wars 7 megjelenése előtt hatalmas teória gyártást indított el az internetezők között, sőt sokszor a mindennapokban is a Csillagok Háborúja fanoknál. Ez az Ébredő Erő megjelenése után csak fokozódott. Most összeszedtük az 5 kedvencünket, amiben vegyesen lesznek nagyon elborult és könnyen elképzelhető teóriák is.

Darth Plagueis

Az első, és talán a legnagyobb, meg persze a sokak által legvalószínűbbnek hitt teória nem más, mint Darth Plagueis, A Bölcs teóriája. Már a film megjelenése előtt készültek ezzel kapcsolatosan felvetések a karakter tervek láttán. Sokan úgy vélték, hogy Plagueis nem halt meg Sidious keze által, hanem a midikloriánokat felhasználva életben tartotta magát és a háttérben meghúzódva ügyködött.

Elég sok jel mutatott arra, hogy Snoke valóban Plagueis lehet, köztük a 2012-es Darth Plagueis novella is, amiben a karakter fajának a leírása ráilleszthető Snoke fővezér megjelenésére is. Emellett még a Sithek Bosszújában a Plagueis történet alatt szóló zene is kísértetiesen hasonlít Snoke téma zenéjére. Így végül mindenki joggal gondolta azt, hogy az ügy megoldva, hiszen rengeteg jel arra mutatott, hogy Snoke nem más mint Darth Plagueis.

Viszont ekkor (sok rajongó sajnálatára) jött egy Twitter bejegyzés magától Pablo Hidalgo-tól, hogy Snoke nem Darth Plagueis. Így ez a teória lezárult végleg.

https://twitter.com/pablohidalgo/status/730511166691262465?lang=en

Mace Windu

Talán az egyik legelvetemültebb teóriák egyikében a rajongók nem mást, mint Mace Windut vélik felfedezni a titokzatos Star Wars karakter hátterében. És pont emiatt került fel a listánkra, mert annyira abszurd, hogy muszáj itt lennie.

A Teória lényege az, hogy Mace Windu elég nagy eséllyel túlélte az uralkodóval és Anakinnal való találkozást, annak ellenére, hogy Palpatine villámokkal beborítva kihajította őt az ablakon. Természetesen ennek hatására áttért a sötét oldalra és bosszút esküdött a Skywalker familián, amiért Anakin levágta a kezét. Amint látjátok elég gyenge lábakon áll a teória, de ki tudja, bármi lehet!

Egyébként ezt az egész felvetést az alábbi videóban részletesen kifejtve hallgathatjátok meg (angol tudás erősen ajánlott). Van egy pár érdekes pontja, sőt más karakterekkel kapcsolatban talán még igaza is van, de valljuk be eléggé lehetetlennek hangzik, hogy Mace Windu lenne Snoke, hacsak a balesete után ki nem hipózták.

Az viszont bizonyos, hogy ha mégis igaz lenne a teória, akkor az hatalmas visszhangot generálna a Star Wars közösségben, és nem a jó értelemben.

Tarkin kormányzó

És el is érkeztünk ahhoz a teóriához, ami talán a lehető legközelebb állhat a valósághoz. Tarkint ugye sose láttuk, hogy meghalt volna a Halálcsillag robbanásában. Még az a helyzet, hogy a kora is stimmelne ahhoz, hogy Snoke legyen, plusz elég úgy néz ki az emberünk mint aki túlélt egy kisebb katasztrófát. Így aztán simán elképzelhető, hogy valami módon megmenekült Tarkin a robbanásból.

Továbbá még ő az egyik olyan karakter, akiről a leginkább el tudja képzelni az ember, hogy vezessen egy újabb birodalmat. A negyedik epizódban mondhatni Vader felett állt, hiszen ha visszaemlékszünk, akkor ő parancsolt rá "Anira", hogy ne fojtogassa tovább az áldozatát. Röviden, eléggé befolyásos ember volt, sőt eléggé hidegvérű és elvetemült ahhoz, hogy az uralkodó rábízzon igen nagy feladatokat.

Persze itt felmerül a kérdés, honnan ismerhetné Tarkin az erőt, hiszen az eddigi ismereteink szerint nem erő érzékeny az illető. Erre talán a legjobb válasz az, hogy az erő érzékenységről még Snoke sem tette tanúbizonyságát, hiszen az egyedüli mondata amiből sejthetjük, hogy ismeri az erőt az nem más mint: "Feltámadt egy ősi erő. Érezted?".

Ez a mondat viszont önmagában nem jelenti azt, hogy Snoke erőérzékeny lenne, akár az is lehet, hogy csak így nyer ki információt Kylo Ren-ből, és kihasználja a képességeit.

Grand Inquisitor

A Disney új Star Wars sorozatának (Star Wars Rebels) főszereplőinek az egyik legnagyobb nemezise nem mások, mint az inkvizítorok. Ezeknek a feladata a fennmaradt Jedik megtalálása és szépen mondva felszámolása. Viszont az inkvizítorok közül minket most a legerősebb és a legnagyobb hatalommal bíró vezetőjük érdekel.

Megjelenése alapján, és abból kiindulva, hogy ismeri az erőt, kifejezetten elképzelhető, hogy ő lehet Snoke fővezér. Erre még az is rátesz, hogy a "halála" körülményei szintén olyan erős sérüléseket okoznának mint amilyenek Snoke-on láthatóak. Ezen felül még volt a halálakor egy kis célozgatás is részéről, hogy ez még nem a vége, így lehet rá számítani, hogy még visszatér, akár Snoke képében is.

Kylo Ren a jövőből

Végezetül talán a legabszurdabb mind közül ez a remek teória, amely nem egyebet állít, minthogy Snoke, Kylo Ren a jövőből.

Az egész teória arra építkezik csak, hogy Snoke sebei a fején hasonlóak ahhoz, mint amit Kylo Ren a hetedik rész végén szerez. A hasonlóság alatt itt annyit kell érteni, hogy ugyan olyan irányban van egy vágás a fejükön, de Kylo René korántsem olyan mély, mint Snoke sebe.

A másik dolog ami miatt ez eléggé egy kizárható teória az pedig nem más mint az időutazás, ami sose volt a témája a Star Wars-nak, ha a látomásokat persze nem vesszük bele.

Bónusz: Gallius Rax

Tudom, hogy csak 5 db teóriát ígértünk, de ez a bónusz már-már annyira stabil lábakon áll, hogy nem említeném egy szinten a többi teóriával. Gallius Rax a hetedik epizód előzmény könyveiben megjelenő fontos karakter. Származását tekintve a szülőotthona a Jakku bolygó. A "teória" alapja elég sok lábon áll, hiszen Rax Admirális nem, hogy ott volt a Birodalom tündöklésekor és bukásakor, hanem a utóbbit elő is segítette, amire a legjobban a saját szavai a megfelelőek:

Ennek így kell történnie. A Birodalom átalakult ezzé... ezzé az ocsmány, hanyag gépezetté. Nyers és nem hatékony. Darabokra kellett, hogy törjünk. Meg kellett szabadulnunk azoktól, akik látni akarták, ahogy ez a régi gépezed háborogva halad előre megállíthatatlanul. Itt az idő valami jobbra. Valami újra. Egy Birodalomra, amely méltó a galaxis uralkodására.

A másik nem mellékes információ, hogy Rax elég közeli kapcsolatot ápolt az Uralkodóval, a könyvek ugyan nem részletezik, hogy Rax érzékeny lenne az erőre, de Palpatine kiemelkedő figyelme Rax felé könnyen lehet erre utaló jel is akár. Ezek mellett még az is rátesz a teóriára, hogy a könyvekben soha nincs megemlítve Rax faja, vagy hogy pontosan hogyan néz ki. Az író mindig körültekintően kezeli a karakter személyleírását, hogy az olvasó kb. semmit se tudjon meg a külsejéről. Az egyedüli információ, amit a kinézetéről tudunk, hogy nagyon világos a bőre, vékony a testalkata, meg persze, hogy humaniod.

Ha ez még nem lenne elég a könyvek említést tesznek egy bizonyos Árnyék Tanácsról (Shadow Council), amit tekinthetünk az Első Rend elődjének is. Itt Rax arra készül, hogy egy saját sereget állítson fel, ami ráaádásul itt még meglepő, hogy Hux tábornok apja is a csoport tagja.

A fentebbi információk mind arra mernek következtetni, hogy Gallius Rax lehet Snoke, de konkrét utalás még egyik könyvben sem történt, akár az is lehet, hogy a Zsivány Egyes hozza majd el nekünk a választ, vagy az előzmény könyvek harmadik kötete, de egy biztos, hogy meglepetés lesz a javából.

Saját vélemény

Én úgy gondolom, hogy az új trilógia a régi vonalát követi (legalábbis ezt láthatjuk), így Snoke személyében egy új, teljesen külön karaktert köszönthetünk a vásznon, akinek senkihez nincs semmilyen köze az előző részekből. Lehet nem is erőhasználó karakterről van szó és csak Ren-t használja erre a célra. Annyi biztos, hogy a nyolcadik epizódban lesz valami nagy leleplezés, ami szerintem inkább a Rey vonalat fogja érinteni egy kis Kylo Ren kombinációval.

Persze nagyon örülnék én is ha Snoke-ról kiderülne, hogy igazából a legelső részek óta jelen van és egy nagyhatalmú ősi Sith aki manipulálta az egész galaxist és benne mindenkit, beleértve a Jediket és Sidioust.


Neked ajánljuk

Felfedték Kylo Ren titkát

Felfedték Kylo Ren titkát

2015.08.25
Top 5 rajzfilm intró a 90-es évekből

Top 5 rajzfilm intró a 90-es évekből

2016.06.07
Lucifer 5. évad - megjött az első előzetes

Lucifer 5. évad - megjött az első előzetes

2020.07.13

25 éves lett a Batman rajzfilm!

2017.09.05
Top 5 Batman film

Top 5 Batman film

2015.09.26

Kiemelt cikkek

Hivatalos: zöld utat kapott a Justice League: Snyder cut!

Hivatalos: zöld utat kapott a Justice League: Snyder cut!

2020.05.20
Érkezik a Snyder Cut?!

Érkezik a Snyder Cut?!

2020.05.20
Gyűjtő mánia: Testközelben az életnagyságú LEGO Bugatti Chiron

Gyűjtő mánia: Testközelben az életnagyságú LEGO Bugatti Chiron

2019.09.19
Új Vakondok rész készülhet?

Új Vakondok rész készülhet?

2019.04.23
Shazam! előzetesek és jelenetek a DC háza tájáról

Shazam! előzetesek és jelenetek a DC háza tájáról

2019.03.27

Legfrissebb írásaink

Hivatalos: zöld utat kapott a Justice League: Snyder cut!

Hivatalos: zöld utat kapott a Justice League: Snyder cut!

2020.05.20
Érkezik a Snyder Cut?!

Érkezik a Snyder Cut?!

2020.05.20
Gyűjtő mánia: Testközelben az életnagyságú LEGO Bugatti Chiron

Gyűjtő mánia: Testközelben az életnagyságú LEGO Bugatti Chiron

2019.09.19
Új Vakondok rész extra ajándék bejelentés!

Új Vakondok rész extra ajándék bejelentés!

2019.05.15
Új Vakondok rész készülhet?

Új Vakondok rész készülhet?

2019.04.23