Kritika

Pretty Little Liars Avagy „Game over, ChArles”

Pretty Little Liars Avagy „Game over, ChArles”
Sok év eltelt mióta a sorozat elindult, és immár lerántották a leplet –A-ról. De bár ne tették volna.. Csalódott rajongók üldögélnek minden felé a világ pontjain, és én is éppen ilyen vagyok. FIGYELEM, SPOILER VESZÉLY!!

Mivel is indíthatnám ezt a könnyed véleményezést, mint azzal, hogy éveket vett el a sorozat az életemből. Egy unalmas nyári napon telepedtem le unokanővéremmel elkezdeni a sorozatot, ami akkor még Magyarországon nem volt ismert. Izgalmas volt, és minden rész után epekedtünk a következőért, sőt egybe néztünk 3-4-et, hogy hamar beérjük a történetet, ami a 3. évad kezdésében volt. Csak, hogy nagyjából mindenki képben legyen egy hangyányit, megpróbálok összegezni valami kis ismertetőt.  

Ez a sorozat 4, vagy, ha azt vesszük 5 lányról szól, akik egy baráti körbe tartoznak, sőt majdnem, hogy csak egymás barátai. A sorozat elején a bandavezér Ali, eltűnt személy, kerek egy év elteltével is. Majd egy bizonyos –A ezt a négy lányt, aki Aria, Emily, Hanna és Spencer elkezdi fenyegetni. Természetesen mindenki arra gondol, hogy az a halott lány, akinek már a holteste is meg van, még sem halott és fenyegeti a lányokat.. Ám itt nem ér véget a dolog, hisz négy tini lányról van szó, akik nem ismerik a

- megmondom anyukámnak

- felhívom a rendőrséget

- nem titkolózok feleslegesen

- nem mindent SMS-ben vagy telefon hívás által, esetleg e-maliben beszélek meg, ha tudom hogy lehallgat valaki

- megnézem esetleg nincs-e poloska a házamban, vagy rajtam

- esetleg egy chip belém ültetve (na ez full esetlenül feltűnt nekik)

ésszerű, reális cselekményszálak megfogalmazódását, hanem félnek, és még nagyobb bajba keverik magukat. A négy főszereplőnk tipikus minta arra, hogy magad alatt vágod a fát, de sajnos ezek a csajok, nem hogy a fát, már a lábukat kezdik balta alá vetni, mire eljutunk arra pontra, hogy a fenyegető A2# -mert bizony a sorozatban volt ám már egy leleplezett  -A- el nem rabolja őket.  


Ahogyan az 6X8-ban is elhangzott Hannatól, ezekre a tettekre nincs mentség, ami történt velük megbocsájthatatlan. Illetve ott van még az az e-mail, amiről Aria és Em beszéltek „A szalagavatós ruha nem lehet mélyen dekoltált és fekete”. Ehhez képest Em igazán túllőtte mindkettőt. Nos nem kötök bele mindenbe, de ezek friss nem stimmelő rossz élmények voltak, a többi dologért ami pedig még jött kicsit küzdöttem az elmémmel. Hiszen mégiscsak 5 és fél évadon vagyunk túl. Nem is tudom mi lenne, ha házsártosan jegyzettömbbel újra nézném az egészet? Kő kövön nem maradna…

Szóval a finálé, szóval fokozott SPOILER veszély.

Annak értelmében, hogy Charles-CeCe-Charlotte, nagyon cuki, láttuk hogy csak egy picikét őrült, és hogy férfi, aki inkább nő szeretne lenni, már akadhatnak kételyei azoknak is akik nem is látták még a sorozatot. Tényleg- tényleg!- nem akarok, hogy is mondjam túl részletesen kiakadni, így csak pár apró dologgal huzakodnék elő. Komolyan, alig írtam össze kérdéseket.. Lehetne sokkalta több is..

 • Mért halt meg Ian? - Marlene King álítása szerint öngyilkos lett.
 • Mért halt meg Garret? - Szintén a forgatókönyv író osztotta meg velünk hogy rájött, Wilden korrupt, így hát ő cserébe megölte.
 • Mért halt meg Maya?
 • Mért volt az NAT csapat? –Melissa, Jason, Ian-
 • Alison. Akkor Mona miatt ment el? Már elkezdte vele a játékot, az meg lelépett, volt pénze inkognitóra meg minden? Csak mert mikor visszajött össze-vissza kamuzott a történtekről, és még most nem tudni mi volt vele.
 • Most akkor ki ölte meg Mrs.D-t? Kenneth, a férje?
 • Bethany ellopta azt a sárga felsőt CeCetől ,hogy pont ugyan olyan volt neki azon az éjszakán mint Alisonnak?
 • Komolyan van gusztusa valakinek járni a saját öccsével, és eltitkolni előtte hogy igazából FÉRFI?
 • Ryhs. Minek ide Ryhs? Van, aki elhitte a nézők közül, hogy ő lenne Charles?
 • Sara. Sara miért segített? Klassz volt elmenekülni otthonról és egy pszichopata csicskásának lenni?
 • Sid, Jenna, Mona értelmetlen titokzatos jelenete még az előző évadban?
 • Ha valakinek annyi pénze van, hogy ekkora hacker hálózatot, saját mobil hálózatot, sőt fedező alapítványt hozzon létre a pénze további gyarapítására, akkor mért nem MŰTTETI MAGÁT NŐVÉ, és megy el a #&@!, ahelyett hogy tinik életét keseríti meg? No de honnan is volt ennyi pénze?
 • Shana. Mért tud minden idegen karakter többet –A-ról, mint a főszereplők?
 • Ha CeCe azért veszélyeztette a lányokat, hogy lássa Alisont. Akkor amikor már Monát, aki Alit fenyegette és üldözte el, a Readlybe zárták, mért nem hagyta csak úgy haza jönni Alisont és elmondani azt a bizonyos történetet. Mért nem mondhatta el, és kellett megölni Wildent, és folytatni ezt?

Minden egyéb kérdésre pedig a hőn szeretett forgatókönyvíró nőnk válasza egyszerűen az hogy a véletlen szerű dolgok azért történtek mert -A is ember, és olykor dühös volt. Köszönjük szépen, #&@! ki lettünk segítve.

És végül, de nem utolsó sorban a valódi kötekedéseim, ezek mellett sem lehet elmenni szó nélkül.

 • Miért van ennyi leszbikus ebben a sorozatban? Em valahogy mindig talál magának valami új csajt. 
 • Miért festett szőke ennyi lány ebben a sorozatban? Azért ügye hogy bárki lehessen Alison, mind valami rejtélyes szőke lány bukkant fel. Bethany, CeCe, Sara.. 
 • Ha egy 150cm-s ember a mi fő gonoszunk, hogy magasabb mindenkinél? Azaz mért pasi a dublőre, egy nádszál leányzónak?
 • Egy 50kilós, 150centis hölgyike, hogy vonszol heteken át nála teltebb magasabb lányokat, mikor a bögréjét is alig bírja el, olyan gyenge?
 • Mért hord Cece, XXL-es pulcsit, mikor XS a mérete? Komolyan, mért van rajta ötször nagyobb pulóver?
 • Nem volt jobb, kevésbé nőies színésznő erre a szerepre? Persze, hogy nem mert fogalmuk nem volt mikor behozták, hogy eredetileg férfit csinálnak belőle, aki nőként viselkedik. 
 • Minek emlegetjük feleslegesen Jennát, Lucast, Noelt, akik eddig jelentős karakterek voltak, ám a színészeink épp nem értek rá, így nem jöttek el forgatni?

Lehet hogy kicsit elhamarkodottam utálom a sorozat következő epizódjait, azonban így legalább nem reménykedem a jóért, és nem lep meg a rossz. Nem tetszett, nem tetszik, hogy próbálják beállítani nekünk hogy ez így volt, ez így történt, mert nem. Nem így tervezték a sorozatot, nem alapozták le, hogy ki lesz –A és miért. Miután csináltak csomó idegölő, összezavaró részt, kiszúrták a szemünket egy VÉLETLENnel. Ugyanis, ha azt vesszük Cece végtére semmi komolyabb bűnt az alattomos fenyegetés, és emberrabláson kívül nem követett el. Csak mindig rosszkor volt rossz helyen, és nem hallgatták meg… És megölt egy rendőrt… na jó, talán ez kicsit sok. No de nem ő az egyetlen gyilkos a sorozatban Aria, Mona, Bethany is ölt, persze börtön ezekért nem jár.

Jó lehetne, kifinomult lehetne, a helyén is lehetne, ha az elején eldöntötték volna, hogy ki is lesz –A, és miért. Ez által, ahhoz mérten cselekszik, kinéz, és létezik. Azonban mint mind tudjuk ez nem így volt, sőt kimondottan túl sokat csűrték csavarták a történéseket, ahhoz hogy ez így egy jó vég legyen. Egyáltalán nem tudom, hogy ebből bárki bármi jót is ki tudott volna-e hozni. Hiszen már nagyon túl zsúfolták eseményekkel. Hogy ha bennem hirtelen ennyi kérdés merült fel, el sem tudom hinni, hogy annak, aki fanatikus rajongó és minden részletre odafigyelt, milyen horror élményei lehetnek jelen pillanatban. 

Maximum két kérdést tudott kihúzni a listáról: Ki és miért? Mert több dologra, mint láthattátok fentebb is, nem igazán érkezett válasz, de ha én maradtam le, akkor hozzászólásban egészítsetek ki, illetve dobjatok be még kérdést, hiszen biztosan akad még.

Egy dolgot ne feledjetek el: Egy jó hazugság, mindig jól jöhet. -Mrs. D

Én ezzel a CeCe történettel is így vagyok.. ;) Ennek a sorozatnak nem lehet hinni, azonban annyira kiábrándított, hogy nem vagyok biztos benne, hogy folytatni fogom a nézését.

60%

"Nem is tudom mi lenne, ha házsártosan jegyzettömbbel újra nézném az egészet? Kő kövön nem maradna…"


Neked ajánljuk

Teen Choice Awards 2015

Teen Choice Awards 2015

2015.08.19
A rajongó társadalom ismét szörfdeszkát osztott!- TEEN CHOICE 2016

A rajongó társadalom ismét szörfdeszkát osztott!- TEEN CHOICE 2016

2016.08.01
Pretty Little Liars – 5 év elteltével

Pretty Little Liars – 5 év elteltével

2016.01.14
A tinik ismét döntöttek - Íme egy lista a 2017-es Teen Choice Awards nyerteseiről

A tinik ismét döntöttek - Íme egy lista a 2017-es Teen Choice Awards nyerteseiről

2017.08.14
Friss és ropogós X-Men: Apokalipszis előzetes!

Friss és ropogós X-Men: Apokalipszis előzetes!

2015.12.11

Kiemelt cikkek

Hivatalos: zöld utat kapott a Justice League: Snyder cut!

Hivatalos: zöld utat kapott a Justice League: Snyder cut!

2020.05.20
Érkezik a Snyder Cut?!

Érkezik a Snyder Cut?!

2020.05.20
Gyűjtő mánia: Testközelben az életnagyságú LEGO Bugatti Chiron

Gyűjtő mánia: Testközelben az életnagyságú LEGO Bugatti Chiron

2019.09.19
Új Vakondok rész készülhet?

Új Vakondok rész készülhet?

2019.04.23
Shazam! előzetesek és jelenetek a DC háza tájáról

Shazam! előzetesek és jelenetek a DC háza tájáról

2019.03.27

Legfrissebb írásaink

Hivatalos: zöld utat kapott a Justice League: Snyder cut!

Hivatalos: zöld utat kapott a Justice League: Snyder cut!

2020.05.20
Érkezik a Snyder Cut?!

Érkezik a Snyder Cut?!

2020.05.20
Gyűjtő mánia: Testközelben az életnagyságú LEGO Bugatti Chiron

Gyűjtő mánia: Testközelben az életnagyságú LEGO Bugatti Chiron

2019.09.19
Új Vakondok rész extra ajándék bejelentés!

Új Vakondok rész extra ajándék bejelentés!

2019.05.15
Új Vakondok rész készülhet?

Új Vakondok rész készülhet?

2019.04.23