Érdekesség

Ezeket a jeleneteket vágták ki Az Igazság Ligájából

Ezeket a jeleneteket vágták ki Az Igazság Ligájából
Avagy milyen lett volna a film, ha Zack fejezhette volna be, és a WB nem vágott volna ki annyi jelenetet.

UPDATE: Idő közben minden videó törölve lett (youtube-ról és vimeo-ról is)

Aki látta már a filmet, nyilván feltűnhetett, hogy rengeteg, korábban az előzetesekben látott jelenet végül nem került a filmbe. Erről most egy kicsit részletesebb beszámoló látott napvilágot, és ezek fényében fájó belegondolni, mi mindentől estünk így el. Én csak reménykedni tudok abban, hogy valaha még megélem, hogy a Snyder által megálmodott Igazság Ligája is egyszer testet öltsön.

A vimeo-ra felkerült 8 kivágott jelenet, amik többsége erősen félkész, de mindenképpen megéri megnézni.  Figyelem, a cikk rengeteg SPOILERT tartalmaz, csak saját felelősségre! 

 

 1. Hosszabb jelenet: A kezdetén, amikor Bruce megpróbálja beszervezni Aquamant, a jelenet nagyon hasonló volt, mint amit a moziban láthattunk. Néhány párbeszédet viszont Whedon kicserélt a korábbi verzióból. Aquaman eredetileg sokkal visszautasítóbb és agresszívabb volt. 
   
 2. Barry Allen meglátogatta a könyvtárat, mert tudta, hogy Iris West ott volt. Próbált vele beszélni, de csak hadovált és nagyon zavarba volt. Barry megemlíti, hogy "lehet elmegy, és meglátogatja az apját". Irisnek tetszik az ügyetlensége, de nem gondolja azt, hogy bármennyire is különleges lenne. Látjuk Barryt, ahogyan áttöri az ablakot az ujjával, hogy lenyűgözze Iris-t (ez az első alkalom, hogy láthatjuk az erejét). Amikor mindenki meglepődik, Barry csak annyit mond "gyenge az üveg". 
  (megjegyzés: a kiszivárgott jelenetekben viszont Barry egy utcán történő balesethez siet, ezért töri be az ablakot)
   
 3. Hosszabb jelenet: A történelmi visszaemlékezésnél a WB kivágta az összes dialógust, beleértve Zöld Lámpásét, Zeuszét és Árészét is (igen, ő is ott volt). Volt egy pár szövegük mindegyikőjüknek, ahogyan Robin Wrightnak és Hippolytanak is. Úgy látszik, hogy csak megtartották az akció jeleneteket, és kivágták a dialógusokat. 
   
 4. Törölt jelenet: Miután elrabolták a Mother boxot Themiscyraról, Steppenwolf gyakorlatilag "beszél" a dobozhoz. Heggra lénye életben van a dobozokban (valószínűleg ezért hívta a dobozokat "anyának") és ha megszerzi az összeset, akkor szabadjára tudja engedni az ő erejét- és végre fölényt biztosítana Steppenwolfnak a fiatalabb testvéréhez képest, Darkseid-hoz képest. 
  Ez volt az eredeti terv. Itt lett volna az a szöveg, hogy "Nincsenek védelmezők, nincsenek lámpások, nincsenek kriptoniak. Ez a Világ elbukik, úgy mint a többi. ". 
   
 5. Törölt jelenet: Cyborg előző élete. Egy sikeres foci meccset játszott, amin az anyja részt vett (igen, ő is benne volt a filmben). Utána hazavezettek. Viktor mérges, hogy az apja sose jön el, miközben az anyja megpróbálja őt lenyugtatni. Viktor egyre idegesebb lesz és elveszíti az irányítást az autó felett - ami miatt balesetet szenvednek. 
   
 6. Hosszabb jelenet: Amikor Gordon elzavar egy narkóst, és azt mondja neki, hogy "legyen jobb életed", utána jön a rendőr és mutatja meg neki a paradémonos rajzot. A Ligával történt beszélgetése is hosszabb. Először, Gordon megkérdezi Wonder Womantől, hogy "ő ugyan az a nő-e, akit a londoni jelentésekben szokott látni". (illetve Cyborghoz is hozzászól, de ezt nem igazán lehet kivenni, valószínűleg megkérdezi hogy szokott-e enni, illetve szüksége van-e rá)
   
 7. Törölt jelenet: Miután megtámadták Atlantiszt, Aquaman beszélget Merával és Vulkoval arról, hogy mi legyen a következő lépés. Mera azt szeretné, ha maradna, mint király, mert ő nem bízik Ormban. Vulko azt tanácsolja, hogy hallgasson a szívére. Aquaman itt bevallja, hogy felelősséget érez az iránt, hogy segítsen az embereknek a Földön. 
   
 8. Törölt jelenet: A Liga meglátogatja a Batbarlangot. Alfrednak vicces megjegyzései vannak a ligával kapcsolatban. Bruce Wayne elmeséli a rémálmát. Úgy hiszi, hogy Steppenwolf megpróbálja majd feléleszteni Supermant, és "ezért úgy gondolja, hogy nekik kell ezt először megpróbálni, különben a gonosz kriptonival is meg kell majd küzdeni".
   
 9. Megváltoztatott jelenet: Superman felélesztése csak AZÉRT volt lehetséges, mert Cyborg észreveszi az idegen genetikai anyagot a DNS-ében, vagyis a kódexet (amit az Acélemberben az apja beleültetett).  Ez az utolsó megerősítés, amire szükség van ahhoz, hogy vissza tudják hozni az életbe Supermant. Ez után, viszont a jelenet többi része ugyan az. 
   
 10. Törölt jelenet: Deathstroke szabadítja ki Lexet a börtönből. Külön kell válniuk, mert a rendőrök a nyakukon vannak, úgy döntenek, hogy később a megbeszélt helyen találkoznak. 
   
 11. hiányzik a felsorolásból
   
 12. Törölt jelenet: Clark találkozik Alfreddel, hogy megszerezze a ruháját. 
   
 13. Törölt jelenet: Steppenwolf második beszélgetése Heggrával. Most, hogy mind a három anyadoboz megvan, Heggra visszatérése elkezdődhet. 
   
 14. Megváltoztatott jelenet: Bruce beszélgetése Dianával, miután Superman visszatért. Diana jön, hogy visszategye Bruce vállát és ellássa a sérüléseit. Bruce elárulja, hogy ő meghalni is kész a Világ megmentéséért. Igazából azt mondja, hogy "ő megérdemli a halált azért, amit eddig tett, Embereket ölt, és semmi, még a Superman iránti gyűlölete se lehetett indok a gyilkolásra.". Diana elmondja, hogy "de ő már megváltozott", de Bruce makacsul állítja, hogy csak úgy vezekelhet, ha feláldozza az életét.
   
 15. Megváltoztatott jelenet: Bruce  a Batmobilejával a biztos halál felé halad a fináléban, amikor Wonder Woman és Aquaman közbe avatkozik és megmentik az életét. Azt mondják neki, hogy ha a csatában meghal, annak semmi értelme, életben kell maradnia és tovább harcolni. 
   
 16. Alternatív befejezés: Cyborg megpróbálja külön választani az anya dobozokat, miközben Heggra próbálja erről lebeszélni. A dühöngő Steppenwolf megragadja Cyborgot és darabokra szakítja, ezzel megölve őt. 
   
 17. Megváltoztatott jelenet: Superman csatlakozik a csatába, és segít legyőzni Steppenwolfot. Egyébként, Steppenwolf megpróbálja áttéríteni Supermant, hogy csatlakozzon a seregéhez, ekkor láthatjuk először Darkseidot Superman víziójában, és néhány bevillanást a rémálom jelenetből. Viszont, Superman visszatér az illúzióból és megadja a végső csapást Steppenwolfnak -  ezzel legyőzve őt. 
   
 18. Törölt jelenet: Darkseid megöli Steppenwolfot az Apokolipszon. Darkseid úgy dönt, hogy eljön a földre, hogy "találkozzon ezzel a kriptonival". 
   
 19. Törölt jelenet: Aquaman találkozik Merával a halász falu partján, ahol beleegyezik, hogy visszatér Atlantiszra. Barry belép a könyvtárba és Iris aranyosan rámosolyog. 
   
 20. Törölt jelenet: Bruce és Barry elhelyezik Victor testét a Batbarlangban. Bruce megjegyzi, hogy az organikus szövetei halottak, de még lehetséges, hogy újraindíthatják a mechanikus részeit. Barry megígéri, hogy segít, ahogy csak tud. 
   
 21. Törölt jelenet: Lois bemutatja Perry Whiteot Clark Kentnek, vagyis Supermannek. 
   
 22. Az eredeti stáblista utáni jelenetben Bruce felébred az éjszaka közepén, a tó melletti házában egy zöld fényre, és meglátogatja őt Tomar Re és Kilowog. Ez már nagyon az elején ki lett vágva az utómunkálatok során. 
  (megjegyzés: és most elmegyek sírni a sarokba, hogy ezt nem láthattuk...)

Ezen kívül, még volt egy forrás, aki az speciális effektek részlegen dolgozik. Ő válaszolt több kérdésre is, többek között arra is, hogy várható-e bővített változat. A válasz pedig elég érdekes:

Nem vagyok 100%-ig biztos, de tudom, hogy még mindig dolgozunk pár jeleneten, amiket hamar kivágtak, de nem tudom, hogy ezek a jelenetek extraként kerülnek e be, vagy majd egy kibővített változatban. Remélhetőleg az utóbbi.

Tehát, ahogy láthatjátok, ahhoz képest, hogy évek óta, mindenki szerencsétlen Snydert szidja, most azt láthatjuk, hogy az egyébként zseniálisan felépített elképzelését most sárba tiporták. Nem csak, hogy jobb befejezést és kerekebb történetet kaptunk volna, de ráadásul a Man of Steel és a Batman v Superman történetét is jobban vitte volna tovább. Persze a kilépése sajnos elkerülhetetlen volt, viszont szerintem minden megvolt a Warner Brothers kezében ahhoz, hogy befejezhesse, amit Snyder elkezdett. 

 

forrás: DCFansUnited


Neked ajánljuk

Íme az összes eddig kiadott Igazság Ligája előzetes

Íme az összes eddig kiadott Igazság Ligája előzetes

2017.10.11
BRÉKING! Bemutatkozott az Igazság Ligája!

BRÉKING! Bemutatkozott az Igazság Ligája!

2016.06.28
Gyűjtő mánia: Batman Superman ellen Ultimate kiadás (rendezői változat)

Gyűjtő mánia: Batman Superman ellen Ultimate kiadás (rendezői változat)

2016.03.26
Bemutatkozott az Igazság Ligája

Bemutatkozott az Igazság Ligája

2016.01.19
DooM - Vérengzésre felkészülni

DooM - Vérengzésre felkészülni

2016.02.05

Kiemelt cikkek

Gyűjtő mánia: Testközelben az életnagyságú LEGO Bugatti Chiron

Gyűjtő mánia: Testközelben az életnagyságú LEGO Bugatti Chiron

2019.09.19
Új Vakondok rész készülhet?

Új Vakondok rész készülhet?

2019.04.23
Shazam! előzetesek és jelenetek a DC háza tájáról

Shazam! előzetesek és jelenetek a DC háza tájáról

2019.03.27
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

2018.11.21
Indulhat a 20. évfordulós Harry Potter édesség kóstoló

Indulhat a 20. évfordulós Harry Potter édesség kóstoló

2018.10.16

Legfrissebb írásaink

Gyűjtő mánia: Testközelben az életnagyságú LEGO Bugatti Chiron

Gyűjtő mánia: Testközelben az életnagyságú LEGO Bugatti Chiron

2019.09.19
Új Vakondok rész extra ajándék bejelentés!

Új Vakondok rész extra ajándék bejelentés!

2019.05.15
Új Vakondok rész készülhet?

Új Vakondok rész készülhet?

2019.04.23
Shazam! előzetesek és jelenetek a DC háza tájáról

Shazam! előzetesek és jelenetek a DC háza tájáról

2019.03.27
VFX Oscar Aquaman nélkül

VFX Oscar Aquaman nélkül

2019.01.07